تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی اعلام کرد: برآورد اولیه خسارت ناشی از سرمازدگی به بخش کشاورزی 24 استان کشور از ابتدای اردیبهشت تاکنون 10 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،« سید محمد موسوی » افزود: بر اثر افت دما و سرمازدگی در اردیبهشت امسال حدود 900 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی بین پنج تا 70 درصد خسارت دیده اند.
وی اظهار داشت: بر اساس آخرین گزارش ها 60 درصد اراضی زراعی و 40 درصد اراضی باغی دچار خسارت شده است.
موسوی ادامه داد: افت دما بر اثر تغییرات اقلیمی در شرایطی اتفاق افتاده که باغات در مراحل گل دهی و حساس به لحاظ رویش و زایش بوده اند و برخی نقاط کشور، کاهش دما را تا منهای پنج درجه تجربه کرده اند.
وی تصریح کرد: از 10 هزار میلیارد تومان برآورد خسارت، 10 درصد مربوط به حوزه زراعت و 90 درصد مربوط به بخش باغی است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی با بیان اینکه اعلام قطعی خسارات سرمازدگی زمان بر است و برآورد آن بر گل دهی و تولید محصول بستگی دارد، گفت: بیشترین خسارت سرمازدگی در حوزه زراعت استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و فارس و در حوزه باغبانی در استان های قزوین، فارس و آذربایجان شرقی مربوط می شود.
وی درباره پرداخت خسارات سرمازدگی به بخش کشاورزی افزود: مسئولیت خسارت های ناشی از تغییرات اقلیمی در سطح کشور بر عهده وزارت کشور است و از این رو ما با کمک سازمان های جهاد کشاورزی استان های درگیر سرمازدگی، برآورد اولیه خسارات را داشتیم و در تاریخ یازدهم اردیبهشت امسال جمع بندی خسارات را طی نامه ای با امضای وزیر جهاد کشاورزی به وزیر کشور ارسال کردیم و امیدواریم پس از تایید وزارت کشور، از طریق سازمان برنامه و بودجه و اخذ مصوبه از دولت، پرداخت شود.
موسوی یادآور شد: بخشی از اراضی خسارت دیده از سرمازدگی، زیر پوشش بیمه کشاورزی هستند. ارزیابی های میدانی از طریق صندوق بیمه کشاورزی در این زمینه آغاز شده و غرامت ها توسط این صندوق پرداخت خواهد شد.
وی گفت: کشاورزانی که بیمه نیستند در قالب پشتیبانی ما و پیشنهادهای وزارت جهاد کشاورزی به وزارت کشور و اخذ مصوبه دولت، مورد حمایت قرار می گیرند.
به گزارش ایرنا، در اواخر فروردین سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: شروع بارندگی ها و بارش برف در برخی استان ها از جمله اردبیل، کاهش دما و سرمازدگی را به دنبال دارد.
پیش از این نیز موج نخست بارش شدید باران که از 27 اسفند سال 97 در مازندران آغاز شد و تا دوم فروردین امسال ادامه داشت، سبب طغیان رودخانه ها در مناطق مرکزی و شرقی این استان شد و به 9 نقطه شهری و بیش از 170 روستا در بخش های مختلف خسارت زد.
همچنین در روزهای آغازین سال جدید هم بارش بیش از 300 میلیمتر باران در 35 ساعت که با آب ناشی از برف ذوب شده قبلی همراه شد، سرریز سدهای گلستان و بوستان و طغیان رودخانه ها را به دنبال داشت، ابتدا شهر گنبد، سپس شهرها و روستاهای شمالی و غربی این استان زیر آب رفت و خسارت های هنگفتی به بخش کشاورزی وارد کرد.

http://www.irna.ir/fa/News/83306167

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست