نام علمی: Hordeum vulgare 
نوع گیاه: گیاهان زراعی
نیاز نوری: آفتاب کامل
نیاز آبی:متوسط
نوع خاک: شنی-رسی
اسیدیته خاک: 7
نیاز نوری گیاه جو:
جو جهت رشد مناسب به نور کامل خورشید نیاز دارد.
نیاز آبی گیاه جو:
در زراعت های آبی اولین آبیاری جو  معمولا همزمان با زمان کاشت صورت می گیرد. هرچه فاصله زمان کشت و اولین آبیاری و تاریخ سبز شدن بیشتر شود میانگین عملکرد نسبی کاهش می یابد. همچنین آبیاری غرقابی یا به صورت کرتی در زراعت جو  نامطلوب می باشد. در زراعت های آبی جو معمولا از 6 تا 10 نوبت آبیاری بسته به بافت خاک اراضی و شرایط آب وهوایی معمول می باشد.
خاک مورد نیاز برای کشت جو:
خاک مناسب برای کشت جو خاک های شنی-رسی با عمق مناسب و زهکشی خوب می باشد. در حالت کلی میزان عملکرد جو در شرایط دیم در خاک های با بافت ریز بیشتر می باشد. به این علت که این خاکها قادرند آب را بهتر و به مدت طولانی تری در خود نگهدارند. ولی در شرایط آبی معمولا جو زیاد تحت تاثیر بافت خاک قرار نمی گیرد. گندم هم مانند سایر گیاهان در خاک خشک نمی تواند جوانه بزند. PH مناسب خاک برای کشت جو محدود 7 می باشد.
نکاتی در رابطه گیاه جو:
کشت جو غالبا در مناطق نیمه مرطوب و نیمه خشک کشور انجام می شود. شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت جو آب وهوای خنک و مرطوب در دوره رشد رویشی، آب و هوای معتدل در دوران تشکیل دانه و آب و هوای خشک و گرم در زمان برداشت از شرایط مطلوب محیطی برای زراعت جو به شمار می روند.
کشت جو به دو صورت پاییزه و بهاره صورت می گیرد. در این دو نوع شرایط رشد و نمو جو متفاوت می باشد.  جو های بهاره را در اوایل بهار کاشت می کنند. پس از جوانه زدن، گیاه جوان در بهار و تابستان رشد میکند و محصول آن را تا اواخر تابستان برداشت می کنند. جو پاییزه را در فصل پاییز زمانی که دمای خاک از 13 درجه سانتی گراد کمتر باشد کشت می کنند. جو های پاییزه به نسبت جو های بهاره ریشه های عمیق تر دارند و این به این علت است که جو های پاییزه فصل رشدی طولانی تری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست