نام علمی: Cucumis sativus
نوع گیاه: سبزی و صیفی
نیاز نوری: زیاد
نیاز آبی: متوسط
نوع خاک: شنی-لومی
اسیدیته خاک: 5/5-7/5
نیاز نوری خیار:
گیاه خیار زمانی بهترین رشد را دارد که در تمام مراحل رشدش نور کافی دریافت کند. نور خورشید برای کشت خیار به عنوان منبع تغذیه و تکمیل فرایند فتوسنتز بسیار مهم می باشد. همچنین نور خورشید به منظور تنظیم دما نیز مهم می باشد. تابش مداوم نور خورشید، به منظور گرم ماندن خاک برای جوانه زنی بذر ضروری است.
نیاز آبی خیار:
آبیاری خیار هر ۷-۵ روز می بایست انجام شود و آبیاری آن باید به آرامی صورت گیرد. آبیاری زیاد خیار قبل از گلدهی باعث تاخیر در گل دادن می شود و آبیاری بعد از گلدهی باعث تسریع رشد میوه و افزایش میوه های می شود.
خاک مورد نیاز برای کشت خیار:
خاک مورد استفاده برای کشت خیار می بایست دارای بافت سبک بوده و از نفوذپذیری خوبی برخوردار باشد. مناسب ترین خاک برای کشت خیار خاک های شنی یا شنی-لومی می باشد. و خاک هرچه از نظر داشتن هوموس تقویت گردد  کاشت خیار در آن دارای عملکرد بهتری خواهد بود. PH مناسب برای کشت خیار محدود 5/5 تا 7/5 می باشد.
نکاتی در رابطه با خیار:
از آنجایی که خیار درمقابل سرما حساس و طالب گرما است، باید کشت آن در مناطقی با آب و هوای نسبتا گرم صورت گیرد. چنانچه دما در شب پایین تر از 5 درجه سانتیگراد باشد میوه ها به حد کافی تشکیل نمی شوند و یا اختلالات فیزیولوژیکی در آنها ظاهر می گردد. دمای بالا برای جوانه زنی، مرحله رویشی و مرحله زایشی لازم است. حداقل دما برای جوانه زدن بذر خیار 12 درجه سانتیگراد و برای رشد و نمو 25 درجه سانتیگراد است. بادهای سرد می تواند به شدت به گیاه صدمه بزند و رشد آن را کاهش دهد. تا زمانی که دمای محیط و خاک مناسب نشده نمی توان خیار کاشت چون بذرها جوانه نمی زنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست