نام علمی: Juglans regia
نوع گیاه: درخت میوه آجیلی
نیاز نوری: آفتاب کامل
نیاز آبی: متوسط
نوع خاک: لومی-ماسه ای
اسیدیته خاک: اسیدی
نیاز نوری درختان گردو:
گردو درختی است که بیشتر از هر درخت دیگر به نور نیاز دارد و برای رشد کامل و بهینه به نور کامل آفتاب و تابستان طولانی نیاز دارد.
نیاز آبی درختان گردو:
در مناطقی که بارندگی کم و توزیع آن نامناسب باشد آبیاری درختان گردو ضروری است. آب غیرکافی موجب رشد کم، کاهش عملکرد و کاهش کیفیت گردو می شود  و آب بیش از حد نیز کندی رشد و نیز موجب بروز بیماری های طوقه و ریشه می گردد. میزان آبیاری برای درختان پیوندی و درختان جوان بسیار ضروری است ولی در درختان بالغ با افزایش توسعه ریشه ها، میزان نیاز به آب کمتر می شود.
نیاز سرمایی درختان گردو:
درختان گردو نیز مانند سایر درختان مناطق معتدله، در زمستان به مقدار سرمای معینی نیاز دارد، نیاز سرمایی درخت گردو بین 400 تا 1500 ساعت زیر 7 درجه سانتی گراد می باشد. بنابراین تولید گرما در مناطقی از ایران امکان پذیر است که نیاز سرمایی درختان برطرف شود. اگر نیاز سرمایی گردو به علت زمستان گرم تامین نشود، درختان تا اواخر خرداد خواب می مانند و چون در این حالت جوانه به قدر کافی ایجاد نمی شود محصول کافی تولید نمی شود.
خاک مورد نیاز برای کاشت درخت گردو:
 در زمان کاشت گردو ابتدا باید خاک رویی، خاک زیرین، تهویه، زهکشی، PH خاک و قابل استفاده بودن عناصر مختلف مورد آزمایش قرار گیرد. انجام آزمایش خاک اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت خاک ارائه می دهد. برای کاشت نهال گردو خاک رویی می بایست حاصلخیز بوده و زهکشی خوبی داشته باشد. همچنین میزان اسیدیته خاک در قابل جذب بودن مواد معدنی موثر می باشد. بیشتر عناصر معدنی در دامنه اسیدی بین 6 تا 7 برای گیاه قابل جذب است. به طور معمول در مناطق سرد واکنش شیمیایی خاک اسیدی است که با اضافه کردن آهک می توان آن را افزیش داد. غیر از خاک سطحی وضعیت خاک زیرین نیز برای گردو اهمیت دارد زیرا ریشه های آن تا عمق 3 متری خاک نفوذ می کنند خاک زرین می باید عاری از سنگ، رس سفت و خاک غیرقابل نفوذ که ریشه ها را محدود می کند باشد.  به طور کلی بهترین خاک برای کاشت درخت گردو خاک ماسه ای-لومی و کمی اسیدی با زهکشی مناسب می باشد.
نکاتی در رابطه با درختان گردو:
درخت گردو در فصل تابستان نسبت به گرما و سرمای بیش از حد هوا حساس می باشد و در طول خواب زمستانه گردو می تواند سرما تا منفی 11 درجه سانتی گراد را بدون خسارت جدی تحمل کند ولی بعد از شروع دوره رشدی، سرمای منفی 2 تا 3 درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن برگها، شاخه ها و گلها شده و در نتیجه محصول کاهش می یابد. دمای بالاتر از 38 درجه سانتی گراد موجب آفتاب سوختگی پوست سیز و چروکیدگی مغز گردو می شود و گاهی اوقات نیز میوه ها پوک می شوند. زمانی که رطوبت نسبی کم و دما بالاتر از 40 درجه سانتی گراد باشد به گردو خسارت زیادی وارد می کند. میزان دمای پایین در تابستان نیز مناسب نمی باشد زیرا سبب می شود مغز میوه ها به اندازه کافی پر نشود و همچنین رطوبت در اواخر فصل بهار و تابستان موجب افزایش شیوع بیماری بلایت گردو می شود ولی ارقامی از درختان گردو که برگ های آنها دیرتر ظاهر می شود معمولا از آلودگی در امان می مانند.
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست