در دیدار هیأت بلندپایه مسئولان تحقیقات کشاورزی کشور سوریه با مدیران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بر توسعه همکاری های ایران و سوریه در زمینه های تحقیقاتی، آموزشی و ترویج کشاورزی تأکید شد.

به گزارش ایانا از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، هیاتی متشکل از مدیران بلندپایه دامپروری و کشاورزی کشور سوریه با هدف بهره مندی از تجارب علمی و فنی ایران با معاونان و مدیران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دیدار کردند.

دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکترسید جواد مظفری مشاور رئیس سازمان و مدیر کل دفتر ارتباطات علمي و همكاري هاي بين المللي و دکتر مجید ولدان مدیرکل دفتر تجاری سازی تحقیقات و انتقال فناوری و دکتر فریبرز احتشامی مشاور مدیرکل دفترارتباطات علمی و همکاری های بین المللی، در دیدار با هیأت سوری ضمن ابراز خرسندی نسبت به از سرگرفته شدن روابط علمی ایران و سوریه، زمینه های متنوع همکاری های دو جانبه بین دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.

براساس این گزارش، هیأت سوری ضمن قدردانی از استقبال گرم مسئولان وزرات جهادکشاورزی ایران، این سفر را نقطه عطفی در روابط علمی دو کشور در توسعه کشاورزی دانسته و بیان داشتند متاسفانه وقوع جنگ های داخلی در سوریه خسارت هنگفتی به بخش کشاورزی وارد آورده و موجب سرقت بخش عظیمی از ذخایر ژنتیکی این کشور شده است و برای مرتفع ساختن مشکلات فعلی بخش کشاورزی سوریه نیاز به همکاری های علمی و فنی ایران بیش از پیش احساس می شود.

در این دیدار، یکی از کارشناسان کشاورزی هیأت سوری با ارائه گزارشی از ظرفیت های کشاورزی سوریه با اذعان بر توانمندی بالای فنی و تجربی ایران در زمینه های متعدد کشاورزی، خواستار همکاری ایران در زمینه های احداث کارخانه تولید واکسن، دفع آفات قرنطینه ای گیاهی و حیوانی شدند. هم چنین همکاری در موضوعات علمی _ آموزشی و ترویجی کشاورزی از دیگر محورهای مطالبات مسئولان کشاورزی کشور سوریه بود که بر اجرای آن از سوی ایران تأکید شد.

مهندس هیثم مدیر برنامه ریزی و همکاری های بین المللی کشاورزی سوریه روند برقراری امنیت در این کشور را نویدبخش دانست و حضور همکاران خود در این جلسه را به منظور انعقاد تفاهم نامه های همکاری دلیلی بر این مدعا نام برد.

وی به بازدید از مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی اشاره کرد و مساعدت ایران در زمینه تولید واکسن در سوریه را از اهم دستاوردهای سفر به ایران برشمرد.

دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان تات نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم به مسئولان کشاورزی کشور سوریه، طی سخنانی به معرفی اجمالی مؤسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و ارائه دورنمای قدمت ۱۰۰ ساله تحقیقات کشاورزی در ایران پرداخت و بر گسترش زمینه های همکاری در موضوعات مطرح شده اعلام آمادگی کرد.

مشاور معاون وزیر و رئیس سازمان تات نیز در این دیدار بر ارتقای همکاری های علمی بین دو کشور تأکید کرد و بیان داشت: سوریه از کشور های مهم کشاورزی منطقه و از همکاران مؤثر ایران در صحنه های بین المللی کشاورزی است.

دکتر جوادمظفری با اشاره به نقش سوریه در زمینه تحقیقات دیم مناطق خشک نسبت به استقرار مجدد ایکاردا درحلب و از سرگرفته شدن تحقیقات کشاورزی در این کشور اظهار امیدواری کرد.

وی با اشاره به توان بالای علمی مؤسسه تحقیقاتی آب و خاک، اجرای پروژه های استحصال پتاس و فسفات در سوریه و راه اندازی خط تولید کودهای شیمیایی و بیولوژیک را نیز مورد توافق ایران دانست.

مظفری هم چنین با اشاره به دانش محققان مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و سوابق درخشان این مؤسسه در تولید ادوات کشاورزی نسبت به عرضه هر گونه ادوات کشاورزی از جمله بذرکار و ماشین های برداشت به کشور سوریه اعلام آمادگی کرد.

دکتر ولدان مدیرکل دفتر تجاری سازی تحقیقات و انتقال فناوری نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از انعقاد تفاهم نامه های همکاری بین ایران و سوریه در زمینه داد و ستد محصولات فناورانه مثل واکسن نسبت به وجود ظرفیت همکاری بین بخش خصوصی دو کشور نیز ابراز تمایل کرد.

تهیه علوفه و کنجاله خوراک دام، پرورش شیلات و آبزیان و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت به عنوان دیگر زمینه های همکاری بین ایران و سوریه مطرح شد و بررسی های لازم برای اجرای آن صورت گرفت.

http://www.iana.ir/fa/news/48169/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AC-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست